COSMOTE Romania: Crestere spectaculoasa a numarului de clienti in primul an de activitate – 1,23 de milioane

27 februarie 2007
Comunicat de pe site-ul Cosmote:
 
cosmote Romania a incheiat anul 2006 cu un numar total de 1,23 milioane clienti si o cota de piata de cca 7%, bucurandu-se de o crestere a bazei de clienti spectaculoasa in ultimul trimestru al anului…

  COSMOTE Romania a incheiat anul 2006 cu un numar total de 1,23 milioane clienti si o cota de piata de cca 7%, bucurandu-se de o crestere a bazei de clienti spectaculoasa in ultimul trimestru al anului, cand operatorul a inregistrat 555,918 de noi utilizatori, dintre care 19% utilizatori de servicii cu abonament.

Veniturile cumulate pentru anul 2006 s-au ridicat la 43,8 milioane euro, o crestere de peste   5 ori fata de anul 2005. Se asteapta ca veniturile companiei sa continue sa creasca intr-un ritm mai rapid in fiecare luna in 2007. In 2006, compania a inregistrat o valoare EBITDA de -65,7 milioane euro si 91,6 milioane euro pierderi nete. Pierderile EBITDA vor fi reduse semnificativ in 2007, ca urmare a cresterii rapide a numarului de clienti.

Blended ARPU (venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament) la nivelul intregului an 2006 a ramas stabil la 5 euro, avand in vedere ca un numar semnificativ de utilizatori s-au alaturat retelei la sfarsitul anului si prin urmare, veniturile acestei categorii nu se reflecta in rezultatele anuntate.

COSMOTE Romania a realizat investitii masive in 2006 pentru a-si mari capacitatea retelei si a-si extinde acoperirea la 95% din populatie, conform obiectivelor initiale stabilite la nivel de Grup. In 2007, COSMOTE va continua sa investeasca in extinderea retelei, precum si in lansarea de noi servicii pentru clienti. Compania isi va continua planul de investitii de 500 milioane de euro pentru primii trei ani de operatiuni.

Suntem multumiti de faptul ca rezultatele inregistrate in primul an de operatiuni se incadreaza in planurile initiale ale companiei si suntem increzatori ca ne vom indeplini obiectivele stabilite, precum realizarea unui EBITDA pozitiv in 2008 si trecerea pe profit in 2009, a declarat Antonis Kerastaris, Director Financiar al COSMOTE Romania.

COSMOTE Romania ofera cele mai competitive si accesibile produse si servicii de telefonie de pe piata. La sfarsitul anului trecut, COSMOTE a introdus pachetele de servicii pentru companii, un segment pe care se va concentra in continuare. GERMANOS, cel mai puternic lant de distributie telecom din regiune, ofera companiei un avantaj competitiv fata de ceilalti operatori, promovand strategiile comerciale COSMOTE unui numar mai mare de utilizatori de telefonie mobila.

COSMOTE Group, prezent in Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia, a nregistrat euro , mai mari cu 32,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea consolidata a EBITDA a fost de 876, euro , inregistrand o crestere de aproape 16,1% fata de sfarsitul anului 2005. Veniturile nete ale Grupului in anul 2006 au fost de peste 360,5 milioane de euro. La sfarsitul anului 2006, COSMOTE Group a trecut pragul de 11 milioane de clienti la nivel regional, in crestere cu 35,4% fata de anul trecut.

Rezultatele financiare ale COSMOTE Group au incorporat rezultatele GERMANOS pentru ultimul trimestru al anului 2006. COSMOTE a finalizat achizitionarea pachetul majoritar al GERMANOS S.A. in octombrie 2006.

2006 a reprezentat un an crucial pentru COSMOTE, un an in care strategia noastra de expansiune agresiva a dat deja rezultate. COSMOTE continua sa creasca puternic pe toate pietele in care este prezent, evidentiat de rezultatele deosebite inregistrate. Achizitia strategica a GERMANOS va avea un impact semnificativ in 2007, accelerand cresterea numarului de clienti pentru a atinge targetul de 15 milioane de utilizatori in 2009, a declarat COSMOTE Group CEO, Dl. Evangelos Martigopoulos.

Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati www.cosmote.com.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X