proiecte ANRCTI pentru administarea resurselor de numerotatie in Romania

2 februarie 2007
Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si tehnologia informatiei (ANRCTI) a supus vineri spre consultare publica trei proiecte de decizii care vor modifica modul in care sunt administrate resursele de numerotatie in Romania.

Cel mai important proiect prevede ca incepand cu data de 2 februarie 2008 numerele destinate telefoniei fixe vor fi formate din zece cifre, care vor cuprinde prefixul national, indicativul de arie geografica si numarul local, pentru toate apelurile inter si intraurbane.

De exemplu, in cazul unui apel din Bucuresti in Braila se va forma, ca si pana acum, 0239600000. Noutatea este ca din februarie 2008 in cadrul aceluiasi judet sau localitate vom folosi acelasi numar. Adica cu prefix cu tot.

In prezent, abonatii furnizorilor alternativi pot fi apelati doar daca se formeaza numarul national de 10 cifre, in timp ce in cazul unui apel local, abonatii Romtelecom sunt apelati in retea prin formarea numarului local de 6 cifre in tara, respectiv de 7 cifre in Bucuresti, lucru ce ar putea avea rol hotarator in alegerea furnizorului de servicii de telefonie fixa .
 
Mai multe informatii in articolul de pe HotNews

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X